תמ"א 38: חלופה 1 –
חיזוקו של הבנין בלבד

הליך שיעשה ביוזמת בעלי הנכס ובמימונם.

על הדיירים לקיים אסיפת דיירים בה יוחלט על חיזוק הבנין ומינויו של מהנדס בנין לליווי הפרויקט. הפעלתו של המהנדס, היקף מכלול עבודתו, גובה שכרו ומועדי התשלום, ייקבעו בהסכמה בין הצדדים ויעוגנו בחוזה התקשרות. המהנדס, בתוקף תפקידו זה, יכין ויטפל בבקשה לקבלת היתר בניה מהרשות המקומית לביצוע החיזוק, יכין תכניות עבודה לביצוע, מפרטים טכניים ויערוך את רשימת העבודות במסגרת כתב כמויות למכרז. המכרז יופץ בין מספר קבלנים לקבלת הצעות מחיר, מהם יבחר אחד הקבלנים כמבצע. הדיירים יחתמו על חוזה ביצוע עם הקבלן הנבחר בו תוגדר היקף העבודה בהתאם לרשימת העבודות והספציפיקציות, משך הביצוע, עלות הביצוע, סדר התשלומים הכפוף לשלבי הביצוע בפועל ועוד תנאים רבים אחרים למניעת אי הבנות וחיכוכים במהלך הביצוע.

המהנדס ילווה את הבניה כמפקח בניה מטעם הדיירים על מנת לאמת את טיב הביצוע, התאמת הביצוע לתכניות, להנחיות, להיתר הבניה ותנאיו עד לסיומה.

בחלופה זו, באפשרות הדיירים, לשלב הקמת מרפסות, שלא על פי זכויות התמ"א אלא על פי זכויות תקנות חוק התכנון והבניה.

יש להביא בחשבון, שבמרבית המקרים, היקף העבודות הללו, יחייב בחידוש חזיתות הבנין – עלות נוספת שיש להביאה בחשבון. לצורך שיפוץ החזיתות, ניתן לבדוק קבלת הלוואה נוחה, למשך כשנתיים ללא רבית והצמדה מחברת "עזרה ובצרון" בת"א או מהאגודה לתרבות הדיור בערים אחרות ובתנאי היותו רשום באגודה. בדרך כלל, למקרה זה, תדרשו להפריד ביצוע החיזוק והקמת המרפסות משיפוץ חזיתות הבנין ולבצעם ב- 2 שלבים ולעיתים אף עם 2 קבלנים.

דיירי הבנין יממנו מכיסם הפרטי את שכרם של המהנדס והקבלן בהתאם לשלבי התשלום שסוכמו עימם מראש.

כזכור, לביצוע שינויים ברכוש המשותף לצורך החיזוק, מספיק רוב של 51% מהבעלים הרשומים בנסח הטאבו. לצורך הקמת המרפסות שאינן כלולות במסגרת סל הזכויות של התמ"א נדרש רוב מינימלי של 75%.

► חזור ל-"זכויות תמ"א 38 והחלופות המוצעות על ידה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *